Delibašić izjavio da negira svako učešće u grupama koje Svećlja karakteriše kao terorističke

Foto: Radio Mitrovica sever

Dragoljub Delibašić iz Zvečana, koga je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja označio kao koordinatora Civilne zaštite u vezi sa slučajem Banjska, izjavio je da nije učestvovao ni u kakvim grupama.

Na jednoj od fotografija koje je juče medijima predstavio Dželjalj Svećlja našao se i Delibašić. On se sinoć oglasio putem medija, negirajući učešće u bilo kakvim grupama.

“Ja Dragoljub Delibašić iz Zvečana, nakon objave putem sredstava javnog informisanja, demantujem bilo kakvo učešće u grupama koje su pomenute. U svom sam stanu u Zvečanu, spreman da odgovorim svakom pozivu nadležnih organa”, navodi Delibašić.

Takođe negira učešće i poznanstvo sa licima koja se navode kao predstavnici Civilne zaštite. “Penzioner sam, honorarno zaposlen u Advokatskoj kancelariji Dejana A. Vasića kao administrativni savetnik”, naveo je Delibašić u kratkom saopštenju za medije.

Pored Delibašića na fotografiji su se našli i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, bivši gradonačelnik Zvečana Vučina Janković, trener kik boks kluba Milun Milenković koji se inače nalazi u pritvoru, kao i još nekoliko osoba.

Dragoljub Delibašić je penzionisani pukovnik MUP-a Srbije, a zajedno sa Oliverom Ivanovićem bio je optužen za podstrenikvanje na ratne zločine počinjene 2000. godine. Međutim, u januaru 2016. godine je oslobođen optužbi i pušten iz pritvora.

Svečlja je juče objavio imena, fotografije i ličnu dokumentaciju Srba za koje tvrdi da su se u Banjskoj sukobili sa Kosovskom policijom.

Objavio je i fotografije Milana Radoičića sa naoružanom grupom ljudi u centru severnog dela Mitrovice koja je navodno uslikana decembra prošle godine, ali i navodnu oganizacionu strukturu Civilne zaštite, gde se na samom vrhu fotografije nalazi direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

Prvo je objavio fotografije I. M., B. M., S. M., osoba koje su poginule 24. septembra, a potom fotografije i imena uhapšenih sa inicijalima B. S., V. T., D. M.

Zatim su usledili slajdovi više od 20 osoba koje su identifikovane, ali nisu uhapšene, a prvi na listi bio je Milan Radoičić, dok su potom i osobe čije su fotografije i pune generalije takođe objavljeni.

Reč je o Srbima sa inicijalima V. R., U. J., V. A., D. V., M. J., M. J., A. M., L. S., V. Đ., V. V., S. R., S. J., N. S., M. T., S. P., Ž. C., K. D., S. M., M. S., I. M., D. Đ., Đ. B., M. M., M. K.