Vučić: Priština lagala međunarodnu zajednicu da će suspendovati odluku o dinaru

(Foto: Instagram/buducnostsrbijeav)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je to što Priština i dalje ne pušta dinar na Kosovu pokazuje da su još jednom slagali međunarodnu zajednicu, jer su rekli da će suspendovati odluku o zabrani dinara, a da će Srbija nastaviti da brine o interesima srpskog naroda.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što Priština i dalje ne pušta britanskoj firmi Henderson da prevoze dinar, Vučić je rekao da se pokazalo da je bio u pravu na sednici Saveta bezbednosti.

“Ni do kakve suspenzije nije došlo. Oni su lagali svoje zapadne partnere da su suspendovali svoju odluku i da će da puštaju dinar. Te će da bude dva meseca, te tri, te ne znam šta. Oni ne puštaju dinar da više ulazi na KiM. U skladu sa tim ćemo reagovati i gledati kako da pomognemo našem narodu na KiM”, rekao je Vučić.

Dodao je da to pokazuje o kakvim lažovima je reč i čime su u Prištini spremni da se služe.

“Videćemo kakva će biti reakcija onih koji su napravili prištinsku vlast i koji im pomažu da tu i takvu nakaradnu vlast održe. Čekaćemo i videćemo”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, Srbi na Kosovu treba da znaju da će Srbija voditi računa i naći rešenje.

“Ali nama sasvim jasno šta misle o srpskom narodu i šta im je krajnji cilj i namera prema srpskom narodu. U skladu sa tim, a čuvajući mir i slobodu, vodićemo računa o interesima naših građana”, poručio je Vučić.

“Krajnje je i pravo vreme za formiranje jednog širokog narodnog pokreta”

Predsednik Srbije je rekao, povodom najave formiranja “Pokreta za narod i državu”, da je krajnje vreme da se formira jedan široki narodni pokret, ali da će o tome govoriti više narednih dana.

“Mislim da je krajnje vreme i da je pravo i najbolje vreme za formiranje jednog širokog narodnog pokreta. Pred nama nisu laka vremena, sudbonosna vremena, i za Evropu i za svet. Mi moramo da ujedinimo sve snage svih ljudi koji žele dobro Srbiji, bez obzira na njihova, ne uvek istovetna mišljenja po različitim pitanjima, i to je moj pokušaj da pronađemo najbolji odgovor za sve one koji bi spolja i iznutra i na svaki drugi način da sruše Srbiju”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara u Nišu kada će početi formiranje i koji je cilj.

Predsednik je istakao da će o tome više govoriti narednih dana.