KP za region Sever: Paljenje zastave u Zvečanu, fizički napadi u ulici Sutjeska i hapšenje u Kralja Petra I

Foto: KoSSev

Kosovska policija registrovala je u svom novom 24-časovnom izveštaju više slučajeva koji su zabeleženi u opštinama na Severu Kosova.

U Zvečanu su juče, oko pola četiri posle podne, nepoznate osobe navodno zapalile zastavu, tvrde iz policije, bez preciziranja o kakvoj je zastavi reč.

Službenici su izašli na teren i izvršili uviđaj. Slučaj je klasifikovan kao „promovisanje mržnje, podele i netrpeljivosti“.

Sa druge strane, policiji je juče u severnom delu Kosovske Mitrovice prijavljen slučaj nanošenja lakih telesnih povreda.

Naime, sat vremena nakon ponoći u ulici Sutjeska, muškarca i ženu su navodno fizički napale nepoznate osobe, dok su bili u jednom lokalu.

Njima je ukazana lekarska pomoć, a istraga je pokrenuta.

Slučaj sa istom klasifikacijom – lake telesne povrede, registrovan je u istoj ulici u istom danu, ali u popodnevnim satima.

Policiji je prijavljeno da je muškarca sa Kosova „iz nepoznatih razloga“ fizički napao drugu osobu.

Njemu je takođe ukazana medicinska pomoć, a policija traga za osumjičenim.

Sa druge strane, policija je u ulici Kralja Petra I uhapsila muškarca, kojem je potom određen pritvor, zbog nepoštovanja sudskog naloga.

Iz KP su, bez iznošenja drugih detalja, naveli da je hapšenje povezano sa slučajem od petka koji je registrovan u 19.45.

Policija je juče izvestila o ovom slučaju, navodeći da im je žena sa Kosova prijavila da je njen bivši muž, navodno otišao u stan i uznemiravao je, uprkos tome što je sud prethodno izrekao zaštitni nalog.