Opština Gračanica: Rešen problem izlivanja kanalizacije u Romskoj mahali

Radovi u Romskoj mahali (Foto: Opštna Gračanica)

Problem sa kanalizacionom mrežom u naselju Romska mahala kao i u ulici Dragana Ristića je rešen, saopštili su iz Opštine Gračanica. Kako najavljuju, radnici Javnih službi će nastaviti sa sanacijom kanalizacione mreže i u ostalim naseljima opštine Gračanica.

Kako je saopšteno, na više mesta očišćene su šahte čime je rešen problem izlivanja kanalizacije u naselju Romska mahala kao i u ulici Dragana Ristića u Gračanici.

Prema rečima direktora Vladice Trajkovića problem sa začepljenjem kanalizacione mreže je čest i radnici odeljenja javnih službi su više puta intervenisali kao što je i sada bio slučaj. Uprkos velikim naporima nadležnih opštinskih službi pre svih opštinskog odeljenja Javnih službi da kanalizacionu mrežu i vodovodni sistem učini stabilnim nesavesno ponašanje pojedinaca dovodi do problema.

„Verujemo da će se svi meštani opštine adekvatnije i savesnije odnositi te da će komunalni otpad odlagati na mestima koja su za to predviđena a ne u kanalizacione otvore kako ne bi imali nove probleme“, saopšteno je iz opštinskog odeljenja Javnih službi.