S.M. uhapšen zbog prošlogodišnjih sukoba ispred opštine Zvečan

FOTO: KoSSev

Muškarac srpske nacionalnosti S.M. iz Zvečana koji je danas uhapšen na Jarinju tereti se za prošlogodišnje učešće u sukobima ispred opštine Zvečan.

Ovu informaciju potvrdio je za KoSSev advokat Nebojša Vlajić koji je imao uvid u predmet.

Iako je inicijalno porodica Vlajića kontaktirala da bude njegov pravni zastupnik, advokat je kazao da on nije imao uslova da to bude, nakon što je u policijskoj stanici proverio za koje se krivično delo tereti. On već zastupa drugog okrivljenog u istom predmetu.

„Tačno je, porodica uhapšenog S.M. me je kontaktirala i ja sam otišao u policijsku stanicu na jugu gde se uhapšeni nalazi. Tamo sam i saznao da se on tereti za događaje u Zvečanu ispred opštinske zgrade, od 29. maja. Ja već zastupam branjenika u ovom predmetu. Prema kosovskim zakonima, ja ne mogu da imam dva branjenika u istom predmetu“, kazao je Vlajić za Kossev.

Kako Kossev saznaje, slučaj je potom preuzela advokatica Jelena Krivokapić koja se trenutno nalazi u policijskoj stanici.

Tridesetčetvorogodišnji S.M. iz Zvečana uhapšen je danas tokom pokušaja prelaska Jarinja, ali smo još uvek bez zvanične potvrde iz kog pravca.

On se trenutno nalazi u policijskoj stanici u južnom delu Mitrovice, gde ga saslušavaju pripadnici Jedinice za teška krivična dela u Prištini.