Ministar Dačić doneo odluku o ukidanju crvenog nivoa bezbednosnih pretnji od terorizma

Foto: MUP
Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić doneo je odluku, s obzirom na smanjeni nivo bezbednosnih izazova, rizika i pretnji od terorističkog akta, o ukidanju crvenog nivoa bezbednosnih pretnji od terorizma, navodi se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju MUP-a se navodi da mere koje su naložene u skladu sa crvenim nivoom bezbednosnih pretnji od terorizma, prestaju danas od 19 časova, i da se prelazi na žuti nivo, što je umereni stepen ugroženosti od terorizma.

“U skladu sa žutim nivoom bezbednosnih pretnji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaće pojačane mere predostrožnosti i pozornosti, u cilju zaštite objekata od vitalnog značaja za Republiku Srbiju, ključne infrastrukturne objekte, tržne centre, bioskope, javne objekte i mesta masovnih okupljanja”, navodi se u saopštenju.

Crveni nivo bezbednosti proglašen je 29.juna zbog napada na žandarma koji je obezbeđivao izraelsku ambasadu. Podsetimo da je u tom napadu pripadnik Žandarmerije ranjen strelom u predelu vrata. Ipak žandarm je uspeo da reaguje i likvidira napadača, a zatim je prevezen u bolnicu i njegovo stanje je stabilizovano.