Dajana Paunović: Danas dodela Zlatnog ordena “Sv. Majke Anastasije”

Foto: Radio Mitrovica sever

Fondacija “Dajana Paunović” danas dodeljuje Zlatni orden “Sv. Majke Anastasije”, priznanje za majke u Srbiji koje su svoj život posvetile deci i njihovom odgoju.

Govoreći za Radio Kosovska Mitrovica, osnivač ove Fondacije, Dajana Paunović je istakla da je u pitanju orden koji će biti dodeljen majkama koje su rodile troje i više dece i samim tim bogougodnim delom dale nesebičan doprinos opstanku naše nacije s obzirom da su nam demografski podaci kad je Srbija u pitanju zaista poražavajući.

“Imamo svesrdnu podršku naše svete crkve, Srpske pravoslavne crkve,  imamo podršku države i predsednika Aleksandra Vučića, tako da uz nevladin sektor, vladine institucije i SPC , mislim da činimo jednu lepu sinergiji i radimo nešto dobro kako bismo osvetlili naše društvo, koje čini mi se opet razmišlja negde površno. Sve se svelo na nekoj jednokratno i lično zadovoljstvo, moramo da pomirimo nekako taj savremeni i tradicionalan način života. Mislim da je ovo jedno lepo priznanje i da ćemo uspeti u našoj nameri da imamo isti cilj koji treba da kada je uopšte, generalno naša država u pitanju nadilazi sve podele, bilo da su one političke i ekonomske ili bilo koje druge” ističe Dajana.

“Nadam se da je ovo samo početak i da će ovo priznanje od danas, na dan svete majke Anastasije, koja je  inače majka Svetog Save, tako da nije ni slučajno što će se ovaj događaj odigrati u kripti Hrama Svetog Save, i biti tradicionalno priznanje od nacionalnog značaja na ponos svih nas”.

Orden “Sv. Majke Anastasije” danas će primiti šest žena koje su kvalifikovane od strane SPC, a medju njima je i majka 11-toro dece iz Kosovske Mitrovice. Prvi orden ide u ruke majci koja ima 15 dece i to je žena iz Beograda, drugi ordan ide u ruke majke iz Kosovske Mitrovice sa jedanaestoro dece i mislim da time šaljemo takođe jednu jaku i snažnu poruku da su Srbija i Kosovo i Metohija neodvojivi deo, i da ujedinjeni možemo sve, navodi Dajana Popović.

Svečana dodela priznanja zakazana je za 18.00 časova.