Drama u Velikoj Hoči: Preti skokom sa krova ako ne odustanu od zaplene vina

U Veliku Hoču je došla kamion cisrterna sa namerom da se zapleni vino i ostali proizvodi vinarije Petrović. Carina saopština da je zaplenila više od 40.000 litara u ovom mestu.

Iz minuta u minut:

19:25 Nakon kosfiskovanja robe u vinariji Petrović, kosovska policija i carina napustili su Veliku Hoču.

14:55 Završena je konfiskacija vina iz podruma vinarije Petrović. U ovom trenutku u toku je konfiskacija vina iz dvorišta vinarije.

(Foto: Radio Goraždevac)

14:08 Počelo pretakanje vina iz podruma u kamion.

14:03 Policija je sklonila građane i porodicu na ulicu sa strane. Službenici se nalaze u podrumu vinarije Petrović, gde su prisutni samo novinari, očekuje se da krene pretakanje 40000 litara vina i drugih proizvoda.

13:50 Policija je upravo ušla u podrum vinarije Petrović. Počela konfiskacija robe koja se nalazi unutra.

13:36 U centar Velike Hoče pristiže još pripadnika policije. Veliki broj građana i dalje se nalazi na ulici u centru sela. Srđan Petrović je zamolio prisutne da ne nasedaju na provokacije, da budu mirni i da on ne želi da bilo ko završi u zatvoru, javlja novinar Radio Goraždevca sa terena.

13:01 Policija je stigla uspela da izgura građane i oko ulaza u vinariju napravila obruč, dok na ulazu stoji manji broj građana i članova porodice.

12:55 Policija počela da gura narod i pokušava da stvori prostor do vinarije Petrović. Građani posedali na ulazu vinarije.

Ispred vinarije Petrović (Foto: Radio Goraždevc)

12:46 Nakon neuspelog pokušaja pregovora sa carinom, narod napravio živi zid ispred vinarije Petrović, javlja novinar Radio Goraždevca. Oseća se velika tenzija.

12:39 Pregovori sa carinicima nisu uspeli a Milan Petrović se ponovo popeo na krov sa pretnjom da će da skoči.

12:29 Novinar Radio Goraždevca javlja da su građani uspeli da spreče kamion da priđe objektu i da su u toku pregovori sa predstavnicima kosovske carine.

Vlasnik vinarije Srđan Petrović rekao je da je spreman da plati kaznu i šta god je neophodno samo da ne oduzimaju robu.

Milan Petrović se u trenutku dolaska kamiona popeo na krov zgrade sa namerom da skoči. U centru Velike Hoče, ispred vinarije Petrović i dalje je okupljen veći broj građana ovog sela. Petrović je u međuvremenu sišao sa krova ali se drama nastavila na ulici.

Policija pokušava da priđe vinariji a okupljeni građani pokušavaju na sve načine da kamion-cisterna priđe objektu.

 

Pripadnici Kosovske policije i Carine sproveli su juče akciju kontrole proizvođača alkoholnog pića u Velikoj Hoči. Carina danas saopštava da je zaplenila više od 40.000 litara u ovom mestu, a nakon što je utvrđeno da se u jednoj radnji, osim što se prodaje, vrši i neovlašćena proizvodnja alkoholnih pića.