Završena akcija policije i carine u Velikoj Hoči

Pripadnici policije i carine Kosova napustili su oko 19 časova Veliku Hoču nakon što su konfiskovali 40000 litara vina i drugih alkoholnih proizvoda u vinariji Petrović.

Carina Kosova objavila je da je akcija zaplene alkoholnih pića u Velikoj Hoči pri kraju, navodeći da je do zaplene došlo jer proizvodnja i prodaja tih pića nije obavljena u skladu sa relevantnim zakonima Kosova, prenosi Radio Kim.

Srđan Petrović rekao je ranije danas da je bio spreman na svaki vid dogovora ali su to predstavnici carine odbili.

„Nudio sam nagodbu, napravio sam grešku, greška košta, nudio sam da platim nisu hteli da prihvate, želja im je da demonstriraju silu. Mi smo nedužni, nemamo snage da se odupremo, pružili smo miran otpor koliko god smo mogli, a oni su spremili još jedinice policije i Rosu da dođu, ne vredi, sila Boga ne moli”, rekao je Petrović.

Tokom celog dana u Velikoj Hoči je bilo veoma napeto jer su građani ovog sela pokušali da spreče kamione i cisterne da konfiskuju vino.

Policija je na kraju uklonila okupljene građane i porodicu, nakon čega su iz podruma vinarije Petrović pretočili sve količine alkoholinih pića.