Dejanu Pantiću određen jednomesečni pritvor

(Foto: Balkan Plus)

Bivšem pripadniku Kosovske policije, Dejanu Pantiću iz severnog dela Mitrovice, uhapšenom na Jarinju, određena je mera sudskog pritvora od 30 dana, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, njegov advokat, Srđan Mitrović.

Rešenje o jednomesečnom pritvoru doneo je sudija za prethodni postupak Specijalnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini, a na zahtev Specijalnog tužilaštva.

“Sud je na današnjem ročištu doneo odluku da se odredi sudski pritvor. Rešenje sam primio u svega petnaestak rečenica gde se određuje mera sudskog pritvora, s tim što su oni naveli da će detaljno obrazloženo, analizirano rešenje biti dostavljeno naknadno”, naveo je advokat Mitrović.

Pantiću je određena mera sudskog pritvora do 9. januara 2023. godine, precizirao je Mitrović.

Kako je ranije naveo kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, Pantić je uhapšen zbog “napada” na prostorije Centralne izborne komisije na severu Kosova.

“Prema sumnjama Kosovske policije, privedeni je organizovao teroristički napad na prostorije CIK-a na severu zemlje, u kom slučaju su napadnuti službenici CIK-a i policajci” – naveo je Svečlja, dodajući da je Pantić “optužen” za “terorističke akte” i “napad na ustavni poredak”.

Podsetimo, zbog hapšenja Dejana Pantića, u subotu u poslepodnevnim satima, usledilo je postavljanje barikada na severu Kosova.