Petković o pritvoru Pantiću: Nastavak iživljavanja

Petar Petković (Foto: Kancelarija za KiM)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je povodom određivanja pritvora bivšem kosovskom policajcu Dejanu Pantiću da je reč o nastavku iživljavanja i bahatosti Aljbina Kurtija.

“Pantić je uhapšen i optužen za terorizam samo zato što živi u multietničkom naselju, a da ima bilo kakvih dokaza protiv njega, Priština ih ne bi krila tri dana. To dovoljno pokazuje da protiv njega nema niti jednog jedinog dokaza, već je meta Aljbina Кurtija koji samo želi da kriminalizuje Srbe”.

Petković istovremeno postavlja pitanje međunarodnoj zajednici, a pre svega evropskim predstavnicima kako to da ćute “na činjenicu da u 21. veku čoveka, srčanog bolesnnika, drže zatočenog, bez lekova i terapije, bez prava da pozove porodicu ili svog advokata?”.

Postavlja i pitanje “gde su borci za ljudska prava kada se jednom Srbinu propisuju kazne i tamnice i gaze osnovna ljudska prava!”.

Petković ističe da je ovaj pritovor “dokaz ispravnosti odluke Srba da se mirno i dostojanstveno bore za svoja osnovna prava”, ističući da “za njihove muke” nema sluha ni u Prištini, ni u zapadnim centrima moći.