„Stop nasilju! Kosovo je srce Srbije“: Novakova emotivna poruka iz Pariza koja odzvanja

(Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je poslao posebnu poruku posle pobede u prvom kolu Rolan Garosa.

Novak je u tri seta savladao Aleksandra Kovačevića, plasirao se u narednu rundu pariskog grend slema, a onda ostavio na kameri poruku: „Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju“.

Ovim je jasno stavio do znanja šta misli u danima posle nemira koji su se desili u južnoj srpskoj pokrajini i kada su Albanci nasilno preuzeli zgrade srpskih opština na severu Kosova.

Oni su istakli i obeležja nepostojeće i nepriznate države Kosovo na tim zgradama, jer su Srbi iz Zvečana, Zubinog potoka i ostalih mesta na severu tog dana odvezeni na kontramiting Srpske napredne stranke u Beograd.

(Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs)

Đoković je zbog toga poslao poruku mira, ali i onu koja se neće svideti Albancima koji pokušavaju da otcepe deo srpske teritorije.

Poruka protiv nasilja je možda upućena i zbog skorašnjih dešavanja koja su potresla Srbiju i dve masovne pucnjave u školi „Vladislav Ribnikar“ i u okolini Mladenovca, kada je ubijeno 18 ljudi.

Novak je Kovačevića eliminisao sa 6:3, 6:2 i 7:6 (1), a njegov naredni rival u drugom kolu pariskog grend slema biće teniser iz Mađarske Marton Fučovič.