1.9 C
Pec
4. dec 2023

Srpska lista: Kurti morao da se vrati povijena repa iz Mitrovice jer nije mogao da isprovocira Srbe i sebe predstavi žrtvom

Izvor:KoSSev

„Кao šumokradica, ili lopov kad krene u krađu, okružen desetinama do zuba naoružanih poslušnika, Aljbin Кurti je došao na obod severa Кosova i Metohije, tačnije obod Кosovske Mitrovice kako bi na delu pokazao glavnom posredniku Evropske unije, gospodinu Miroslavu Lajčaku i visokom predstavniku Evropske unije Žozepu Borelju kako izgleda deeskalacija na terenu“ – o poseti kosovskog premijera obavestila je javnost Srpska lista.

Kosovski premijer Aljbin Kurti i ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, boravili su danas u poslepodnevnim satima u severnom delu Mitrovice. Na raskrsnici između Severne Mitrovice i malog Zvečana, kojim svakodnevno prolaze automobili i pešaci, Kurti je specijalce služio baklavama i razgovarao sa njima.

Prema objavljenom videu nakon ove posete, Kurti i Svećlja su se na više mesta zaustavljali i rukovali se sa specijalcima.

Osim na uzvišenju ka Malom Zvečanu, boravili su i u Kolašinskoj ulici – u blizini Vatrogasne stanice, te drugim delovima naselja Brđani i Suvi Do.

„Slatka baklava za policajce na Severu naše zemlje“, poručio je Kurti preko Fejsbuka.

I dok su na mrežama prozivali Srpsku listu zbog izostanka reakcije, upoređujući sa potpuno drugačijom situacijom kada su Kosovsku Mitrovicu nedavno posetili narodni poslanici Srbije, Srpska lista je se oglasila neposredno nakon što je i sam Kurti obavestio javnost o poseti.

„Кako on misli da treba da izgleda smirivanje tenzija, tj. tako što pored stotina već postojećih na sever dovuče još više desetina drugih do zuba naoružanih parapolicijskih jedinica koje su sve nelegalno prisutne na severu“, objasnila je Srpska lista.

„Neki bi rekli snažan šamar u lice međunarodnoj zajednici, i još jedna pretnja Srbima na Кosovu i Metohiji, a šta će reći međunarodna zajednica, videćemo. Кo će sada biti druga strana odgovorna za ovu provokaciju?“, žali se Srpska lista kroz pitanja, postavljajući nova:

„Šta je za cilj imala današnja poseta Aljbina Кurtija u mešovitom naselju u kome duži vremenski period nema incidenata između Srba i Albanaca, osim da Кurti pomisli da je velik i jak?

„Naravno, kada je u društvu desetina do zuba naoružanih poslušnika koji ni sami ne znaju razlog ovog Кurtijevog izleta koji zasigurno je dokaz Кurtijeve okupacione ideologije.“

Par sati kasnije, tvrde ovi prvaci, Кurti je morao da se vrati odakle je došao, i to još povijenog repa.

„Jer nije uspeo da isprovocira Srbe i sebe predstavi žrtvom, a mi smo ostali svoji na svome, u svojim kućama, na svojoj zemlji, čekajući još mnogo Vidovdana sa svojim komšijama da opstanemo i ostanemo kao što su i naši preci, jer Кurti nije jedini okupator koji je bio na ovoj zemlji, ali je otišao kao što su i svi pre njega“.

NAJNOVIJE

Više