Albanci pretukli srpskog mladića na putu ka Dobrotinu

Dobrotin (Foto: Kim)

Trojica Albanaca napala su i pretukla dvadesetogodišnjeg Strahinju Petrovića iz Gračanice. Napad na srpskog mladića dogodio se sinoć oko 19 časova na putu za selo Dobrotin.

Strahinju Petrovića rekao je da je u vožnji pretekao crni BMV karavan i blokirao mu put. Strahinja je kazao da nije upamtio punu registarsku oznaku automobila, ali da je video tablice sa početnim brojem 01, što ukazuje da je vlasnik automobila iz prištinskog okruga.

“Krenuo sam da prošetam sa devojkom, sve je normalno bilo dok nisam došao od Gušterce do Dobrotina, na tom delu puta bio je crni BMW koji me je pretekao i zaustavio se ispred mene. Ja sam stao jer sam mislio da je hteo da me pita za pravac, jer sam video da su tablice 01 (kosovska registracija) i pomislio sam da je nek od naših, onda je on izašao iz auta, krenuo je prema meni, ja sam spustio prozor i on je krenuo da se dere nešto na Albanskom i udario me pesnicom po glavi, nakon čega sam izgubio svest”.

Strahinja je dodao da su iz auta izašla još dvojica mlađih muškaraca, koji su, kako navodi, hteli još više da ga udaraju.

Kada se pribrao i uspeo da dođe svesti, video je dve devojke koje su se ubeđivale sa napadačima i odvukle ih u automobil, koji se potom udaljio sa mesta događaja.

Strahinja navodi da ne poznaje napadače, kao i da je slučaj prijavio policiji u Gračanici.

“Otišao sam nakon toga u bolnicu pošto sam imao vrtoglavicu, gde su me zadržali na posmatranju jer se na snimku videlo da imam nagnjačenje u predelu glave”, dodao je on.

Petrović je kazao da je policija rekla da će pomoću sigurnosnih kamera pokušati da nađe registarski broj automobila.