SNV ponovo bez sale za održavanje Sabora

Velika sala Doma kulture Gračanica (Foto: Kim)

Šest domova kulture na Kosovu i Tehnička škola u Severnoj Mitrovici odbili su da ustupe svoje sale za održavanje Sabora Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije, objavilo je danas ovo veće.

Kako ističu, SNV je predložio šest termina (23,24,30. septembar ili 1,7. ili 8. oktobar za ordžavanje sabora, ali predstavnici Domova kulture u Gračanici, Zubinom Potoku, Leposaviću, Šilovu, Štrpcu i Ranilugu, kao i Tehničkoj školi u Кososkoj Mitrovici, nisu odgovorili pozitivno.

“Odgovorila je samo uprava Doma kulture u Zubinom Potoku da nisu u mogućnosti da ustupe svoju salu, bez ikakvog obrzloženja!? Dom kulture u Gračanici po drugi put odbio je da ustupi svoju salu. Prvi put, navodno zbog zauzeća, drugi put bez odgovora”, navode iz SNV-a.

Organizacioni odbor Sabora SNV je 29. avgusta 2023. godine uputio nove zahteve za izdavanje sale za održavanje Sabora i to nakon što je iz Doma kulture Gračanica stigao negativan odgovor na pređašnji zahtev za ustupanje sale gde bi se, kako je tada navedeno, okupilo oko 400 delegata.

Prethodno je skup koji je bio najavljen za 26. avgust otkazan upravo zbog neustupanja sale.