Osmani od Bajdena dobila snažne garancije za nastavak podrške Kosovu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani na prijemu kod predsednika SAD Džoa Bajdena (Foto: Predsedništvo Kosova)

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, koja boravi u Njujorku gde se održava 78. zasedanje Skupštine Ujedinjenih nacija, učestvovala je na zvaničnom prijemu u organizaciji predsednika SAD Džoa Bajdena gde je dobila “snažne garancije za kontinuiranu američku podršku Kosovu”, saopštilo je Predsedništvo.

U razgovoru sa predsednikom Bajdenom, predsednica Osmani je istakla da je temelj slobode i državnosti Kosova stalni savez sa SAD.

“Shodno tome, u ovom kontekstu, ponovila je stav da je partnerstvo sa Amerikom egzistencijalno, neprikosnoveno i nezamenljivo. Predsednica je takođe imala priliku da obavesti predsednika Bajdena o najnovijim dešavanjima i izazovima sa kojima se Kosovo suočava”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, Osmani je nakon ovog razgovora istakla da je od predsednika Bajdena dobila snažne garancije za kontinuiranu američku podršku Kosovu.

Predsednica Kosova je zahvalila predsedniku Bajdenu na pomoći koju SAD nastavljaju da pružaju Kosovu na njegovom putu ka stabilnosti i razvoju.