Po nalogu Specijalizovanog suda u Hagu pretresena kuća bivšeg gradonačelnika Mališeva

(Foto: Indeksonline)

Po nalogu Specijalizovanog suda u Hagu, danas je na Kosovu izvršen još jedan pretres -ovoga puta u kući bivšeg gradonačelnika Mališeva, Isnija Kiljajta (Isni Kilajt).

Kako prenosi prištinski medij RTKlive, pretres je počeo u jutarnjim satima a završen je nešto posle podneva.

Kancelarija specijalizovanog tužioca u Hagu je potvrdila pretrese na Kosovu.

Portparol Specijalnog tužilaštva za ratne zločine na Kosovu, Kristofer Benet, kazao je za RTKlive da i danas operaciji asistiraju Kosovska policija i EULEX.

„Kancelarija specijalizovanog tužioca kontinuirano vrši operacije na Kosovu. Operacije podržavaju Kosovska policija i Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEX)“, rekao je Benet.

Od početka ove nedelje, po nalogu Specijalizovanog suda izvršeno je ukupno pet pretresa na Kosovu. Svi oni vršeni su u posedima bliskih saradnika bivšeg kosovskog predsednika Hašima Tačija, a sada haškog optuženika.

Pretresi su izvršeni u posedima bivših Tačijevih savetnika, Artana Behramaja, Bljerima Šalje, Ismaila Sulje, a takođe i bivšeg šefa kosovske informativne agencije (KIA), Baškima Smakaja.

Osim ovih pretresa, prištinski mediji izveštavali su i o pozivu u svojstvu svedoka iz Specijalizovanih veća bivšem kosovskom ambasadoru u Severnoj Makedoniji, Đerđu Dedaju.