Vučić: Nikada neću potpisati nezavisnost Kosova; Srbiju ne mogu da sruše lažima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić (Foto: FoNet/Milica Vučković)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u svom obraćanju građanima da nikada neće potpisati nezavisnost Kosovao, odgovarajući tako na, kako je naveo, neistine koje se iznose u predizbornoj kampanji.

Kako je rekao, u svakoj izbornoj kampanji može čuti svašta, a u dobrom delu neistine i laži, ali da on kao predsednik Srbije posebno mora da reaguje na jednu koja se ne tiče ni njega kao predsednika, ni bloka političkih stranaka koje i lično podržava, već se tiče, kako je naveo, države i osnovnih postulata na kojima Srbija počiva.

“Kao što su u prošloj kompaniji govorili kako su oni protiv sankcija Rusiji, a kako ću lično da ih uvedem posle 3. aprila i posle tih izbora nisam to učinio, dok se oni i do dana današnjeg zalažu za sankcije protiv Rusije, tako su sada izmislili da sam spreman da potpišem nezavisnost Kosova samo da prođu izbori”, naveo je Vučić u video snimku objavljenom na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

On je istakao da građani u Srbiji treba da znaju da je reč o, kako je ocenio, notornoj laži.

“I kao častan čovek, ali ne samo to već i kao čovek koji poštuje ustav svoje zemlje, zakone svoje zemlje i koji više od svega voli svoj narod na KiM i koji će uvek da se drži slova zakona i zakletve položene na Miroslavljevo jevanđelje želim da vam kažem da je reč o notornoj laži” rekao je Vučić.

“Srbiju da sruše lažima ne mogu i zato sam siguran da će rad i rezultati uvek da pobede” poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.