Patrijarh u Pećkoj Patrijaršiji sa gradonačelnikom Peći

Foto: SPC

Srpski patrijarh Porfirije sastao se danas u Pećkoj Patrijaršiji sa gradonačelnikom Peći, Gazmendom Muhadžerijem.

Srpski patrijarh božićne praznike provodi na Kosovu i Metohiji, a u Pećkoj Patrijaršiji jutros je služio božićnu liturgiju.

„Neka je blagosloven, braćo i sestre, praznik! Neka Bogomladenac Hristos, koji se u Pećini rodio, pretvori i srca svih nas u svoju Pećinu. Nek se useli u naše duše i naša srca, najpre ovde, u ovu svetu obitelj, u sve nas sabrane ovde, a onda i u svu našu braću i sestre koji žive na Kosovu i Metohiji, ali i u sve ljude koji žive na Kosovu i Metohiji. Neka srca svih ljudi sveta postanu Pećina Hristova kako bi onda ljubav njegova grejući srca svih nas i čitavog sveta postala predukus i osnov Carstva Nebeskog. Neka je srećan i blagosloven praznik! Mir Božji, Hristos se rodi!“ – poručio je jutros patrijarh Porfirije.

Fotografije razgovora objavljene su na zvaničnoj internet stranici Srpske pravoslavne crkve, a Tanjug javlja da su gradonačelnikom Peći bili i direktor opštinskog odeljenja za kulturu Dženet Suka i direktor odeljenja za finansije Jeton Abazaj.

Tanjug je objavio i kratak snimak razgovora.

Podsetimo, Muhadžeri je boravio u Pećkoj Patrijaršiji i prošle godine kada je bio gost na ustoličenju srpskog patrijarha.