Vučić: Svi koji krše ustavni poredak Srbije biće gonjeni, uhapšeni i procesuirani

Foto: FB nalog Aleksandra Vučića

Nakon što je S.S. srpske nacionalnosti juče priveden na Brnjaku, kojem se stavlja na teret „narušavanje ustavnog poretka“ Kosova, a koji je takođe ranjen 2021. godine na severu Kosova u akciji specijalnih jedinica Kosovske policije, srpski predsednik Aleksandar Vučić danas najavljuje da će od sledeće nedelje, svi oni koji krše ustavni poredak Republike Srbije, a nalaze se tamo gde Srbija ima efektivnu vlast, biti gonjeni, uhapšeni i procesuirani.

„Ranili su čoveka, a onda ga danas progone zbog rušenja ustavnog poretka takozvanog Kosova. Zbog toga samo želim da vas obavestim, da će onog sekunda kada naše tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova budu rešeni da u potpunosti rade svoj posao, a verujem da će to biti od sledeće nedelje, svi oni koji krše ustavni poredak Republike Srbije, a nalaze se tamo gde imamo efektivnu vlast, biti gonjeni, uhapšeni i procesuirani od strane nadležnih organa Republike Srbije, jer naravno Ustav Republike Srbije je lex superior, vrhovni pravni akt kojeg moraju da se drže svi, a ne u skladu sa preporukama pojedinih ambasada ili željama nekih stranih sila“ – rekao je Vučić, posle vojne svečanosti povodom Dana Odreda vojne policije „Kobre“.

Vučić: Očekivao se napad na narod na KiM 2022. godine

U ranijem obraćanju pred Kobrama, Vučić je podcrtao da su upravo Kobre jedinica koja je imala stoprocentni odziv kada se, kako kaže – 2022. godine „očekivao napad na naš narod na KiM“.

„I hoću da kažem građanima Srbije da je ovo jedinica… Imali smo divnih jedinica sa odzivom – 96, 98, 99 posto. Hoću da ljudi znaju, u decembru 2022. godine kada smo očekivali napad na naš narod na KiM, ne onda kada su oni govorili, nego onda kada smo mi očekivali i kada smo tražili angažman svakog od naših vojnika, jedina jedinica u Srbiji koja se stoprocentno odazvala i gde su i oni momci koji mene obezbeđuju na dnevnom nivou, iz civilnih odela, iz svakodnevnevnih vojnih uniformi istoga sekuda obukli svi ratne uniforme Vojske Jugoslavije. Jedina jedinica sa stoprocentnim odzivom bile su Kobre. Hvala vam na tome što vam nikada nije bilo teško da prvi u redu budete u odbrani otadžbine i da svoje živote stavite na raspolaganje otadžbini. Daćemo sve od sebe da to ne morate da činite u budućnosti, ali vi veoma dobro znate kakav vam je poziv i znate šta vam je činiti ukoliko vas otadžbina pozove“ – kazao je Predsednik Srbije.

Dodaje i da će se u narednim nedeljama „boriti svim političkim sredstvima“ da „sačuvamo obraz i ugled Srbije“.