Uhapšeni juče na Brnjaku pušten da se brani sa slobode, tražili ga za delo od pre 20 godina

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Muškarac A.P. koji je juče uhapšen na prelazu Brnjak, a za kojim su kosovske vlasti tragale u vezi sa slučajem narkotika – danas je, na osnovu odluke sudije, pušten da se brani sa slobode, potvrđeno je za KoSSev.

„Danas je održano ročište radi odlučivanja o merama obezbeđenja prisustva okrivljenog, odnosno pritvoru. Sudija je doneo odluku da se A.P. brani sa slobode, čemu se nije protivio tužilac“, navela je za KoSSev advokatica Jelena Krivokapić.

Dodala je da je glavni pretres u slučaju njenog branjenika zakazan za 17. septembar ove godine.

Delo iz 2004. godine

Kosovska policija koja je juče potvrdila ovo hapšenje, osim da se lice tražilo u vezi sa slučajem narkotika, nije mogla sa precizira same detalje slučaja, uključujući ni vreme kada se on dogodio.

Krivokapić danas poručuje da je reč o delu koje obuhvata četiri okrivljena lica, a koje se dogodilo pre 20 godina (2004.)

Svima njima na teret se stavlja delo „neovlašćena kupovina, posedovanje, stavljanje u promet i prodaja opojnih droga, psihotropnih i analognih supstanci“.

Krivokapić kaže da se od njih četvoro, jedan nalazi u bekstvu, ali da to nije slučaj sa njenim branjenikom kome se isto to pripisuje. On sve ovo vreme, kaže, nije ni dobijao pozive za suđenja.

„On je uhapšen jer nije dobijao pozive za suđenja, pa se smatralo da je u bekstvu. On je promenio adresu, ali živi sve vreme u Mitrovici“, objašnjava advokatica.

Dodaje da za sada ne vidi da je A.P. imao neke veze sa celim slučajem, ali da će se to znati kada bude počelo suđenje.