Sarajevo, Peć i Mostar uspostavili „Bezvezni režim“

Bezvezni režim

Fondacija Ekipa iz Sarajeva, Radio Goraždevac iz Peći i Abraš Radio iz Mostara snimili su prvu pilot epizodu podkasta pod nazivom „Bezvezni režim“,  koji se bavi problemima mladih u regionu.

Ovaj šou, jedinstven u čitavom regionu zapadnog Balkana, za razliku od tradicionalnih medija, na potpuno drugačiji način plasira informacije o problemima mladih. On istovremeno informiše, zabavlja publiku kroz satiru i nudi potpuni pregled tematike kojom se bavi.

Produkcijski tim čine mladi ljudi radijski voditelji, producenti, muzičari, glumci i satiričari sa bogatim iskustvom, koji dolaze iz BiH i sa Kosova.

Podcast od tri epizode, sa ciljem da postane dugoročni projekat, pokriva teme od interesa za omladinsku publiku.

Svaka epizoda podeljena je na tri segmenta – novinarsko predstavljanje problema iz uočljivog ugla; satirični segment; i intervju jedan na jedan.

Pilot program od tri epizode podcasta „Bezvezni režim“, bavi se Mladom muzičkom scenom regiona, uticajem društvenih mreža na mentalno zdravlje mladih i legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe.

Svaki od partnera imatće priliku da doprinese jednom od segmenata, rotirajući uloge između epizoda.

Radio Goraždevac emitovaće “Bezvezni režim” u sredom od 16:05, kao i u repriznom terminu ponedeljkom od 11:00 sati.

“Produkciu podcasta Bezvezni režim je podržao British Council. Sva mišljenja i stavovi izneseni u sadržaju ne predstavljaju nužno stavove British Council-a.”