Renoviranje prostora ispred škole u Orahovcu

Izvođenje radova u Orahovca (Foto: Radio Goraždevac)

Juče je počelo uređivanje prostora ispred Osnovne škole “Dositej Obradovic” a ujedno i “Gimnazije Orahovac” u Orahovcu. Projekat finansira kancelarija za Kosovo i Metohiju, a radovi uveliko traju.

Prostor ispred škole je jedno od malobrojnih mesta gde srpska deca iz Orahovca provode vreme pa ovaj projekat ima za cilj da najviše usreći mališane koji ce moći tu da održavaju čas fizičkog vaspitanja.

Za početak je cilj da se stari i ispucali beton skine, što je već i urađeno, i da se ceo prostor dodatno poravnja i poploča.

Takođe se planira montiranje novog koša pa će deca tu moći da igraju basket i posle časova, s obzirom da im se jedini koš koji imaju nalazi na ulici kroz koju često prolaze automobili pa samim tim i nije bezbedno za igru.

U razgovoru sa nekoliko mališana koji pohađaju osnovnu školu, saznali smo da oni jedva čekaju da se radovi završe i da su srećni što će dobiti novi koš.

“Jedva čekamo da se završi ovo i onda će sve da bude ravno i lepo za igranje. Možemo da igramo fudbal tu, a neko je rekao da će da nam postave novi koš, baš bi bilo super. Ja i moji drugari smo bili srećni kad smo to čuli. Nadam se da će brzo da se završi”, rekao je jedan od mališana.

Osnovnu i srednju školu u Orahovcu u ovom trenutku pohađa ukupno 51 djak, a časove fizičkog vaspitanja učitelji i nastavnici  održavaju baš na ovom platou pa će im ravan teren i novi koš znatno olakšati rad sa decom.

Predsednik Privremenog organa opštine Orahovac Aleksandar Micić rekao je za Radio Goraždevac da je do ideje za renoviranje platoa ispred škole došao u razgovoru sa direktorima.

“Pored popločavanja cilj je da ubacimo nekoliko klupa, da sredimo ogradu, prekrečimo prednju fasadu i nadam se sredimo staru česmu koja se tu nalazi. Lično sam mislio da sve treba da se sredi i u razgovorima sa direktorima smo se usaglasili i odlučili da krenemo sa radovima”, kazao je Micić.