Radio Goraždevac organizovao dvodnevnu radionicu u sklopu „Smart Balkans“ projekta

Radionica „Jačanje participativnog novinarstva u borbi protiv lažnih vesti“ (Foto: Radio Goraždevac)

Radio Goraždevac organizovao je dvodnevnu radionicu u sklopu projekta „Jačanje participativnog novinarstva u borbi protiv lažnih vesti“, kako bi poboljšao kvalitet svojih medijskih sadržaja.

Svoje znanje na novinare Radio Goraždevca tokom dva dana pokušala je da prenese istraživačka novinarka Jelena L. Petković članica Međunarodnog instituta za štampu (IPI).

U narednih šest meseci Radio Goraždevac će obrađivati teme koje nisu svakodnevno zastupljene u svakodnevnom medijskom spektru. Za svaku temu biće značajno uključeno mišljenje građana. U sklopu kampanje borbe protiv lažnih vesti na nalozima društvenih mreža će se objavljivati kratiki edukativni video klipovi u borbi protiv lažnih vesti.

Tokom šest meseci očekuju vas i analitički tekstovi koje će za sajt goraždevac.com pisati nezavisni novinari.

Ovaj projekat se realizuje uz podršku regionalnog projekta „SMART Balkan – Civilno društvo za zajedničko društvo na Zapadnom Balkanu“ koji sprovodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Centar za istraživanje i kreiranje politike (CRPM) i Instituta za demokratiju i medijaciju (IDM) i finansijski podržan od strane norveškog Ministarstva spoljnih poslova (NMFA).