Pokret Otadžbina: Podrška roditeljima ubijene dece u kafiću “Panda”

Kafić „Panda“ u Peći (Foto: Radio Goraždevac, arhiva)

Narodni pokret Srba sa Кosova „Otadžbina“ daje punu podršku roditeljima dece ubijene u kafiću Panda u Peći 1998. godine da saznaju punu istinu  o ovoj tragediji. 

Podsećajući da roditelji ubijene dece skoro punu deceniju čekaju od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da kaže istinu o svojim saznanjima, iz “Otadžbine” navode da je Vučić “onaj koji je najmerodavniji objasni urzoke ove strašne pogibije”.

Aleksandar Vučić, tadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije i koordinator svih obaveštajnih službi, je gostujući 28. decembra 2013. godine u emisiji „Teška reč“ na televiziji Pink izjavio da ima “puno strašnih stvari da se objasni povodom ubistva dece u kafiću Panda u Peći za koje se skoro verovalo da su to uradili Albanci, ali danas se zna da oni to nisu”.

Iz ovog pokreta postavljaju pitanje Vučiću – “ Ako Albanci nisu, ko su izvršioci teškog zločina”?

“Šta je pod time mislio Aleksandar Vučić mora da kaže i objasni i roditeljima ubijene dece koji godinama očekuju da saznaju pravu istinu a takođe i građanima Republike Srbije”, naveli su u saopštenju dostavljenom medijima.

Oni smatraju da bi javni tužilac u Srbiji posle ovakih izjava Aleksandra Vučića otvorio istragu, da je pravne države.

Naglašavaju, mežutim da uprkos tome što poslednjih godinu dana roditelji ubijene dece traže prijem kod predsednika Republike,on to ne želi da ih primi.

Podsetimo, advokat porodica ubijene dece u “Pandi” Ivan Ninić podneo je početkom avgusta Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) zahtev da se u svojstvu svedoka sasluša upravo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.