Jednomesečni pritvor trojici uhapšenih Srba u Banjskoj

Dolazak u sud (Foto: Kim)

Advokat Ljubomir Pantović potvrdio je za Kim radio da je Specijalno tužilaštvo Kosova za njegovog klijenta Blagoja Spasojevića i Dušana Maksimovića podnelo zahtev da Specijalni sud odredi pritvor i da je on prihvaćen.  Pantović je najavio da će na ovu odluku uložiti žalbu. Prethodno je advokat Dejan A. Vasić potrvdio da je i njegovom klijentu Dušanu Maksimoviću određen pritvor od 30 dana. Jednomesečni pritvor određen je i uhapšenom Vladimiru Toliću koji se nalazi na bolničkom lečenju.

„Njima je određen pritvor u trajanju od mesec dana. Mi, branioci, danas smo dobili samo dispozitiv odluke, odnosno rešenje o određivanju pritvora bez obrazloženja, a za par sati nakon pauze dobićemo i kompletno rešenje sa obrazloženjem“, rekao je Pantović za Kim radio.

„Oni se optužuju za zaista vrlo teška krivična dela, posebno moj branjenik. Dva vrlo ozbiljna krivična dela, za sada je teško komentarisati da li postoje dokazi i kako tu stoje stvari, budući da je sam postupak na početku, niti mi iz odbrane u ovoj fazi postupka možemo da dobijemo spise kojima raspolaže tužilaštvo. Situacija nije najbolja, ali trudićemo se da im pružimo maksimalnu odbranu, koliko je to moguće u ovim uslovima i prema našim najboljem znanju i sposobnostima“, dodao je advokat.

Branjenik Blagoja Spasojevića iz Severne Mitrovice je najavio da će na odluku o određivanju pritvora uložiti žalbu.

„Kada budem uzeo rešenje, žalba će biti izjavljena odmah, već sutradan“, zaključio je advokat Pantović.

Delević: Mesec dana pritvora i Vladimiru Toliću

Advokat uhapšenog Vladimira Tolića koji se nalazi na bolničkom lečenju u KBC Priština Miloš Delević potvrdio je za Kim radio je njegovom klijientu takođe određen pritvor u trajanju od mesec dana i dodao da je na odluku suda uložio žalbu.

Zbog zdravstvenog stanja i u konsultaciji sa advokatom, Tolić je odlučio da ne daje izjavu i branio se ćutanjem, rekao je njegov branilac.

Podsetimo, mesec dana pritvora je određeno i uhapšenom Dušanu Maksimoviću iz Banjske.