KP: Do sada osam osoba uhapšeno zbog terorističkog napada u Banjskoj

Banjska (Foto: Kabinet premijera Kosova)

Policija Kosova je potvrdila da su dvojica uhapšenih 25. septembra u hotelu Banjska zbog posedovanja oružja povezani sa napadom na policiju Kosova. Time se broj uhapšenih, kako se navodi u saopštenju, koji se povezuju sa napadom u Banjskoj povećao na osam.

Policiju Kosova je u nedelju napala grupa maskiranih i naoružanih lica, nakon što je pokušala da ukloni barikadu od dva kamiona postavljenu u pravcu sela Banjska, opština Zvečan na severu Kosova.

U razmeni vatre policija je ubila trojicu napadača srpske nacionalnosti, dok je njih šest uhapšeno. Dan kasnije u Banjskoj je uhapšeno još dvoje.

Kako su precizirali, sredstva konfiskovana juče, odnosno 25. septembra sastoje se od oklopnog automobila, dva automobila i teške mašine (bager), koje su napunjene velikom količinom oružja i to:

„Puška teškog kalibra (30 mm nitro lanser), tri komada oružja teškog kalibra (gulinov sa tri cevi), dve duge puške (mitraljezi), snajper (black spear 12,7 mm), minobacač (82 mm), dvadeset dve duge puške (AK 47), jedna automatska puška (RPZ), dve puške, dva revolvera, ručna bomba, 74 šaržera za (AK 47), devet pancira, radio veza, osam vojnih torbi i šest vojnih uniformi“.

U saopštenju navode da je u manastiru Banjska pronađeno nekoliko komada oružja i pancir. Ističu da je reč o dve puške AK-47, kao i da je pronađen pancir Kosovske policije, navodno, odnešen sa lica mesta mesta gde je ubijen policijski narednik.

Saopšteno je i da policijske jedinice u okolnostima koje su stvorene u Banjskoj, ostaju blizu građana, pružaju im sigurnost i pomoć u skladu sa potrebama i zahtevima meštana.