„Svećlja ne prestaje sa lažima želeći da Beograd optuži za umešanost u sukob u Banjskoj“

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković (Foto: Tanjug/Miloš Milivojević)

Povodom današnjeg obraćanja javnosti od strane prištinskog ministra unutrašnjih poslova, Dželjalja Svećlje, oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković.

U Petkovićevom saopštenju piše da Svećlja “ne prestaje sa gnusnim lažima od tragičnih događaja u Banjskoj, a sve sa namerom da Beograd optuži za navodnu umešanost u ta dešavanja koja je svojom antisrpskom politikom proizveo Aljbin Kurti”.

Direktor Kancelarije za KiM tvrdi da je ”čista laž papir koji je Svećlja danas objavio govoreći da je nekakav dokaz o umešanosti Vojske Srbije u događaje iz Banjske”.

„To nije papir ni o kakvoj primopredaji oružja, već je reč o običnom tehničkom listu koji ide uz svako sredstvo te vrste. On jedino sadrži nomenklaturni broj i vrstu sredstva, nije nikakav revers o zaduženju oružja“, naveo je Petković.

Naglasio je da je “isto tako Svećlja lagao za preminulog Srbina u Novom Pazaru, da je Milan Radoičić smešten na VMA, da je u Banjskoj zaplenjeno vozilo Žandarmerije” itd.

„Reč je o vozilu za koje postoje informacije da je uvezeno iz Hrvatske i da nema nikave veze sa srpskom vojskom i policijom. Ni to mu nije bilo dosta, pa već četvrti dan nastavlja da laže kako su u događajima u Banjskoj učestvovali Srbi iz centralne Srbije, što je potpuna neistina“, dodao je Petković.