9.2 C
Pec
2. dec 2023

Posle duge i teške bolesti upokojio se Zlatko Nakalamić–Uće iz Velike Hoče

Posle duge i teške bolesti juče se upokojio Zlatko Nakalamić –Uće iz Velike Hoče. Zlatko je rođen u Velikoj Hoči 1976. godine, gde je i završio osnovnu školu.  Posle završene srednje škole u Orahovcu zaposlio se kao za referent omladinu i sport pri opštini Orahovac i na tom  poslu ostao do kraja.

Od dečačkih dana bio je član FK,, Radnički,, iz Velike Hoče, KUD ,,Božidar Micić,, , a kasnije i pevačke grupe sa istim imenom,, Božidar Micić,, sa kojima je predstavljao Veliku Hoču po mnogim gradovima i sabranjima u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i šire.

Posle 1999. godine, kada su mnogi morali da napuste ove prostore, Zlatko je ostao u Velikoj Hoči sa svojom porodicom. Nastavio je aktivno da radi na očuvanju kulturne baštine ovoga sela, organizovao mnoge kulturne i sportske događaje, bio u Upravnom odboru Crvenog krsta Orahovca i aktivista, dočekivao poklonike i turiste, među kojima su i mnoga značajna imena srpske i svetske kulturne scene poput Matije Bećkovića, Ivane Žigon, Petera Handkea i mnoge druge.

Iza sebe je ostavio roditelje Miomira i Zoru, brata Bobana, sestru Mikicu, suprugu Majolu, sina Aleksandra, ćerke Jovanu i Helenu i mnogobrojnu rodbinu i prijatelje Velike Hoče koji će ga pamtiti kao jednog od simbola ovoga sela.

Opelo i molitveni ispraćaj obaviće se na seoskom groblju u Velikoj Hoči u subotu, 11. Novembra u 13 č.

Večan mu spomen i Bog dušu da mu prosti.

NAJNOVIJE

Više