Smenjen Šćiprim Arifi, teške reči na račun Srbije i dela albanskih kolega: Za Vučićeviu Srbiju nismo ljudi, smene ne bi bilo bez albanski srbofila

Foto: Šćiprim Arifi (Shqiprim Arifi) FB stranica

Predsednik opštine Preševo saopštio je da je smenjen sa mesta predsednika opštine Preševo. Vlast u Srbiji optužio je kao autoritarnu koja sprovodi diskriminaciju Albanaca. Ovo je trenutno najvažnija vest za prištinske medije.

„Juče u ponoć, autoritarna vlast u Beogradu, samovoljno i bez ikakve zakonske procedure, kao i bez ikakvog zvaničnog saopštenja, srpski i antialbanski režim, nastavljajući tradiciju Miloševića iz 90-ih, nasilno me je OTPUSTIO sa mestapPredsednika opštine Preševo. Istovremeno, ovaj nasilni antialbanski režim postavio je privremeni organ do sledećih izbora“, saopštio je Šćiprim (Shqiprim) Arifi na Fejsbuku.

Tvrdi da Vučić navodno već „neko vreme javno preti Albancima Preševske doline“.

„Moje nasilno OTPUŠTANJE, sinoć u ponoć, bez ikakve zakonske procedure i bez obaveštenja, dolazi odmah posle poslednje Vučićeve javne pretnje ove nedelje i 24 sata nakon što mi je Sud Srbije izrekao presudu za postavljanje albanske nacionalne zastave 28. novembra“, saopštio je Arifi.

Postupke srpskih vlasti ocenio je kao „rasističke antialbanske akcije“ koje su „nasleđe politike Miloševićevog režima“.

„Današnja Vučićeva Srbija već tri i više decenije dokazuje da Albance ne smatra ljudima, pa čak ni ravnopravnim građanima u Srbiji. Diskriminacija Albanaca je kontinuirana agenda politike Vučića i njegove proruske Srbije“, piše Arifi.

U optužbama je otišao korak dalje, optuživšu Albance „srbofile“, bez kojih ne bi bio smenjen, konkretno kao krivce imenujući Ragmija Mustafu, Šaipa Kamberija, Ardita Sinani i Argjend Šerifi kao i nekih lokalnih mafijaških kompanija koje sarađuju sa mračnim krugovima u Srbiji.

Svoje nasilno OTPUŠTANJE ne bih mogao da izvršim bez nepoštedne pomoći srbofilskih govornika albanskog kao što su: Ragmi Mustafa, Šaip Kamberi, Arditu Sinani i Arženda Šerifija.

„Kao i nekih lokalnih mafijaških kompanija koje sarađuju sa mračnim krugovima u Srbiji“, dodao je.

„Šef nasilničke organizacije koju je juče u ponoć postavio Vučić je Ragmi Mustafa, koji je pre deceniju Vučiću dodelio „ZAHVALNICU – Zahvalnost“ odmah nakon što je Vučić uklonio nadgrobni spomenik sa imenima heroja UČPMB“.

Ova politička klasa, decenijama lojalni saradnici srpskog režima, postala je lako oruđe Vučiću i Srbiji za sprovođenje njegove antialbanske agende u Preševskoj dolini, tvrdi Arifi.

U novim teškim optužbama na kraju svog obraćanja, uz prozivke onih koji „u kontinuitetu pomažu Srbiji“, Arifi je saopštio i da je obavestio međunarodnu zajednicu – SAD i EU.

Više puta spominjući filozofsku-društvenu i političko obrazovanje, Arifi navodi za Srbiju: „Ova država u suštini ostaje autokratski režim koji koristi ekstremni srpski nacionalizam protiv svih, a posebno Albanaca, a posebno Albanaca Preševske doline“.

Na ktivnu politiku u Srbiji stavio je, kaže, tačku

„Ali me je, s druge strane, još jednom motivisalo da se borba protiv nepravde, diskriminacije, pasivizacije i borbe za osnovna prava i zagovaranje prava mognaroda – za autohtone Albance ovih krajeva, podigne na viši nivo!“

Nije naveo i koji.