Osmani u Vašingtonu imala više susreta na visokom nivou

Foto: Vjosa Osmani/X
Foto: Vjosa Osmani/X

Kosovska predsednica, Vjosa Osmani, imala je više susreta na visokom nivou tokom velikog NATO samita u Vašingotnu.

Ona je bila jedna od učesnica u aktivnosti koju organizuje Stejt department za žene, mir i bezbednost.

Osmani je na društvenoj mreži X objavila da se na marginama NATO skupa susrela sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, premijerom Bugarske Dimitrom Glavčevim, te premijerom Albanije Edijem Ramom.

Osim ovih sastanaka, susrela se i sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, na čiji je poziv i otputovala u Vašington.

Blinken se u svom govoru zahvalio Osmani i u svom govoru naveo da su Kolumbija i Kosovo postali partneri UN sporazuma – Žene, mir i sigurnost, odnosno WPS agende.

„Ove godine su SAD pokrenule regionalne centre za žene, mir i bezbednost u Kolumbiji i na Kosovu. Zahvalni smo što je predsednica Osmani, koja je bila ključna u pokretanju ove inicijative, danas sa nama,“ rekao je Blinken.

Osmani je objavila da se zahvalila Blinkenu, ističući da je Kosovo ponosno na svoj trajni savez a Sjedinjenim Američkim Državama.

„Hvala vam na snažnoj podršci! Kosovo nastavlja da vodi svojim primerom na globalnoj sceni, zagovarajući Agendu WPS sa nepokolebljivom posvećenošću. Zajedno sa Sjedinjenim Državama i partnerima širom sveta, nastavićemo da idemo napred zajedno!“, napisala je Osmani u objavi.