Polaznik prizrenske duhovne škole, uz blagoslov igumana, verio devojku u Visokim Dečanima

Veridba u manastiru Visoki Dečani (Foto: Radio Goraždevac)

Uz blagoslov igumana manastira Visoki Dečani, oca Save Janjića, polaznik letnje prizrenske duhovne škole Filip Živanović verio je svoju devojku Anju Živojinović.

Filip Živanović kaže da mu je velika čast što je dobio blagoslov od igumana da zaprosi svoju devojku u Visokim Dečanima.

„Velika mi je čast što sam dobio blagoslov da zaprosim svoju devojku, buduću ženu ako Bog da, ovde u Dečanima. Veliko mi je zadovoljstvo i stvarno, ako Bog da i sledeće godine da se vidimo i uznosimo molitve svetom Stefanu Dečanskom“, kaže Filip Živanović.

Anja Živojinović kaže da se potajno nadala i želela da je zaprosi ali da u tom trenutku to nije očekivala.

„Sinoć smo ja i moje tri cimerke u sobi pričale. Potajno sam se nadala još pre puta, bilo bi stvarno lepo kao u pesmi crven cvete, ima jedan deo pesme gde kaže „pa u crkvi da me zaprosi“, pa sam maštala o tome. Baš sinoć kažem da ima još dva dana i da neće biti ništa od toga, a cimerke pa možda hoće da te iznenadi. Definitivno sam sinoć prestala da verujem. I sad kad je izlazio mislila sam da će pričati nešto o manastiru. Stvarno se nisam nadala tome danas, a inače se jesam nadala“, kaže Anja Živojinović.

Polaznici prizrenske letnje duhovne škole od ponedeljka su na Kosovu i Metohiji. Danas su u poseti Visokim Dečanima, Pećkoj Patrijaršiji i manastiru Crna Reka.