Priština: Privedena dva visoka službenika Centra za socijalni rad

Osnovno tužilaštvo u Prištini (Foto: Osnovno tužilaštvo u Prištini)

Po nalogu državnog tužioca privedena su dva visoka službenika Centra za socijalni rad u Prištini, navode iz Osnovnog tužilaštva.

“Odeljenje za teška krivična dela, tačnije Jedinica za privredni kriminal i korupciju, nakon preduzimanja istražnih radnji u punoj koordinaciji sa Policijom Кosova, Odeljenje za Istraga za privredni kriminal i korupciju u Prištini, donela je rešenje o zadržavanju dva lica, V.M. i V.M. pod sumnjom da su isti u svojstvu visokih funkcionera PBК u Prištini počinili krivično delo Zloupotreba službenog položaja Prema članu 414. КPRК”, dodaju u saopštenju dostavljenom medijima.

Iz tužilaštva navode da su V.M. i V.M. osumnjičeni da su u instituciji za Socijalni rad nezakonito zaposlili oko 10 lica tokom vršenja službenih dužnosti, kao i da su jednog od službenika, na nezakonito postavili za rukovodioca “za postupanje u slučaju seksualnog nasilja uprkos činjenici da lice nije ispunjavalo zakonske uslove da se bavi tako osetljivim predmetom”.

U saopštenju se navodi da tužilaštvo u punoj koordinaciji sa Policijom, nastavlja sa preduzimanjem daljih istražnih radnji u vezi sa ovim krivičnim predmetom.