Počinje e-Reporter: Most između naših novinara i građana u savkodnevnom izveštavanju

U novoj epizodi podkasta e-Reporter na Radio Goraždevcu, predstavljen je inovativni alat koji ostavlja mogućnost građanima da učestvuju ili pomognu novinarima u izveštavanju. Gostujući u emisiji, glavni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević je istakao značaj ove inicijative nazvane e-Reporter.

e-Reporter je most između naše publike i nas novinara koji ovde radimo. Želimo da ovo mesto bude otvoreno za sve sugestije i ideje naše publike”, istakao je Dimitrijević.

Publika će moći da učestvuje u predloženim temama odgovarajući na postavljena pitanja, pružajući novinarima dublju analizu, ili da predlaženove teme novinarima putem sajta Radio Goraždevca.

Ideja za e-Reporterom rodila se, prema rečima Dimitrijevića, pre nekoliko meseci kao odgovor na želju da se bliže sarađuje sa publikom i da se publici omogući da učestvuje u proces predlaganja ili stvaranja predloženog sadržaja.

“Mi koji radimo ovde smo kolege, prijatelji i drugari, i želimo da gradimo zajednicu koja će biti otvorena za sve”, dodao je Dimitrijević.

Na pitanje kako funkcioniše e-Reporter, Dimitrijević je rekao da je kreativni proces stvaranja e-Reportera trajao skoro dva meseca i da je ceo tim radio vredno.

Na veb portalu Radio Gorajdževca postoji link koji omogućava građanima da učestvuju u predloženim, predlažu teme za buduće izveštavanje ili prijavljuju probleme u svojoj zajednici o kojima mediji ne izveštavaju.

“Vaše mišljenje je od velikog značaja za nas. Ovo je način da date svoj doprinos u kreiranju sadržaja koji će biti deo našeg programa”, naglasio je Dimitrijević.

Ova inicijativa jednostavno poziva građane da podrže Radio Gorajdževac i da zajedno grade bolju i informisaniju zajednicu. “Ostanite uz nas i budite deo naše priče”, zaključio je Dimitrijević.

U potkastu je naglašeno da e-Reporter predstavlja korak ka inkluzivnijem novinarstvu, gde građani daju svoj doprinos u procesu izveštavanja i zajedno sa novinarima grade medijski prostor otvoren za sve sugestije i ideje. Uz podkast, svakog meseca će redakcija predlagati po jednu temu a građani će imati priliku da pruže odgovore na pitanja novinarima ili da im pomognu slanjem fotografija ili drugih sadržaja. Uz tematski deo poziv za predlaganje tema će biti stalno otvoren na ovom linku.